Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Србија је данас другачија земља, поручио је председник Александар Вучић онима који оспоравају резултате његове политике, видљиве, како је набрајао, у новим ауто-путевима, новим фабрикама, радним местима, бољем стандарду, сигурној и пуној државној каси. Вучић је на скупу у Зрењанину, где је постављен камен темељац за фабрику гума, поручио да данас постоје уговори за још две кинеске компаније, које ће запослити још 400 људи и у Зрењанин инвестирати још 140 милиона евра. Истакао је да ће наставити са радом на томе да Банат буде најбогатији, а не најсиромашнији.

Вучић је рекао да је данас посебно срећан што је толико људи дошло на скуп у Зрењанин, али и да је веома поносан јер је годинама радио на томе да “Линглонг” дође у Зрењанин.

Напоменуо је да је инвестиција “Дрекслмајера” у том граду важна, али да је долазак кинеског “Линглонга” много већа инвестиција, пошто ће бити уложено око милијарду евра и да ће се већ за две или три године видети резултати.

Велики инвеститори долазе у нашу земљу, наводи, зато што добијају добре услове, зато што држава може да помогне и зато што имамо добру радну снагу.

Вучић је додао да је Србија била трећа земља, после Пољске и Румуније, у борби за привлачење инвестиције “Линглонга”, али да је наша држава због даноноћног рада успела да победи и доведе велику шансу за будућност Зрењанина.

Подсетио је да “Линглонг” прави гуме за “Фолксваген” и да ће се борити да та немачка компанија дође у Србију.

Председник Вучић је посебно нагласио да за будућност морамо да радимо, да ништа не пада с неба. Најавио је и да се ускоро у сарадњи са руским партнерима креће у изградњу гасовода који мења енергетску слику Србије и значи додатну индустријализацију земље.

“Али, тиме показујемо и да смо самостална и независна земља, да самостално доносимо одлуке. Сви смо исти, имамо исте муке и за исту будућност се боримо – чувајте независност Србије, да сами доносимо одлуке. Док сам ја председник и док је Ана Брнабић председник Владе ниједан страни амбасадор неће одлучивати. Сами ћемо водити политку”, поручио је Вучић.

Што се економије тиче, каже Вучић, Србија је на одличном путу, и ускоро ће и грађани видети да ће живети боље.

Председник Србије Александар Вучић је позвао грађане  да 19. априла дођу на скуп у Београд и да, како каже, покажу колико је снажна демократска, национална, али и модерна, поштена, пристојна и јака Србија.

“Да им покажамо колико нас је и да ћемо чувати нашу Србију од силеџија и насилника и да ћемо оловком и марљивим радом да решавамо нашу будућност, а не тестерама и вешалима”, рекао је Вучић, поводом најаве његових политичких противника да ће радикализовати протесте.

Брнабић: О нашем раду говоре дела

Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је у Зрењанину да је поносна што је део тима председника Србије Александра Вучића, који је увео у праксу да Србија поново побеђује.

Премијерка Ана Брнабић на скупу у Зрењанину

“Коначно знамо где идемо”, рекла је Брнабић окупљенима на Тргу слободе у Зрењанину, где је одржан завршни скуп у оквиру посете Средњебанатском округу, а у склопу кампање “Будућност Србије”.

Као два највећа резултата издвојила је то што је отворен први у Србији Научнотехнолошки парк у Београду, а у изградњи су још два у Новом Саду и Нишу, као и то што је по први пут у историји наше земље завршен Клинички центар и то у Нишу.

Најавила је да ће се извршити и реконструкција Клиничког центра у Војводини и додала да је у току реконструкција КЦС у Београду.

Пастор: Србија домовина и Мађара, важан напредак

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор поручио је у Зрењанину да се војвођански Мађари у средњем Банату осећају као свој на своме, а да Србију доживљавају као своју домовину и да им је из тог разлога важан њен напредак и развој.

“Ми верујемо да је могућ развој Србије и спремни смо радити и поднети терет за стварање бољих егзистенцијалних услова, јер Србију доживљавамо као своју домовину и није нам свеједно како ће се овде живети””, казао је председник Скупштине АП Војводине.

Захвалио је члановима мађарске заједнице што су дошли на скуп, али их је истовремено и прекорио зато што су дошли без националних симбола, објаснивши да ношење националних симбола није национализам, већ очување идентитета, културе, као и да показује ко су, шта раде…

“Живимо у држави која последњих 15 година обезбеђује пуну заштиту националних мањина у складу са Уставом”, казао је Пастор и додао да мађарска заједница нема чега да се стиди, већ да је својим учинком допринела просперитету Србије.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here