Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Председник Александар Вучић разговарао је са делегацијом Међународног републиканског института (Интернатионал Републицан Институте – ИРИ) из САД, коју је предводио потпредседник за програме Скот Мастик.

Вучић је на Инстаграм налогу Будућност Србије АВ објавио да се састао са делегацијом Међународног републиканског института.

ИРИ је, како се наводи на њиховом сајту, међународна организација посвећена унапређењу демократије и слободе, повезивавњу грађана и влада и мотивацији људи да се укључе у политички процес.

Додаје се да је нестраначки, невладин институт основан 1983. године, на иницијативу тадашењег председника САД Роналда Регана, а данас има канцеларије широм света.

Више од 30 година ИРИ помаже у “јачању демократије кроз радионице волонтерских стручњака из света о вишестраначким политичким системима, праксама демократског управљања, оснаживању жена, развоју цивилног друштва, лидерству младих, јачању изборних процеса и истраживању јавног мњења”.

Пре деценију и по, ИРИ је, заједно са СКГО, учествовао у пројекту реформисања општинских администрација, развоја локалне економије и привлацења инвестиција у Србији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here