Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Председник Србије Александар Вучић истакао је да је у последњих шест дана од када је најављено да ће они који се вакцинишу добити 3.000 дошло до утростручења броја дневно вакцинисаних.

Вучић је, након обиласка пункта за вакцинацију припадника гарнизона Београд и чланова њихових продица у касарни “Дедиње”, рекао да је задовољан оним што је видео – око 170 до 180 војника и чланова породица који стоје у реду за вакцину. Каже да би број могао бити и 200 до краја преподнева.

Председник Вучић је рекао да очекује да у Војсци и МУП-у одзив буде још много већи.

“Не знам како је начелник Генералштаба Мојсиловић донео одлуку да направи прилично обавезним вакцинацију за припаднике војске, али је то добро. Сваком вакцином се спасавају животи, не само вакцинисаних. Зато хвала што су се овако организовали”, нагласио је Вучић.

Указао је да је у последњих шест дана након најаве да ће они који се до 31. маја буду вакцинисали добити финансијску подршку увећан број особа које су примиле барем прву дозу.

“Имамо троструку увећану вакцинацију у односу на прошлу недељу. Имамо 23.000 до 24.000 нововакцинисаних дневно, а било је између 8.000 и 9.000”, констатовао је председник. Казао је да је срећан тим растом, додајући да је 20.000 вакцинисаних на дневном нивоу један нови град који се вакцинише сваки дан.

“Тиме заустављамо болест, инфекцију. Обезбедили смо вакцине, дали и региону много вакцина. Мислим да људи у Србији заслужују одговорно понашење свих грађана наше земље. Штитите своје ближње. Не можемо да се понашамо себично”, нагласио је он. Вучић је подсетио да је вакцинација важна и за покретање економије.

“Молим људе да се вакцинишу, да можемо да лечимо и друге болеснике, да можемо ковид болнице да претварамо у обичне, да третирамо те болеснике на најбољи начин, а не само да се бавимо решавањем ковид проблема”, рекао је председник.

Министар одбране Небојша Стефановић је пренео је да се припадници војске највише вакцинишу “Синофарм” вакцином, затим “Фајзеровом”, “Спуњикм В” и на крају “Астра Зенеком”.

“Са овим пунктом ћемо мало растеретити цивилне здравствене установе”, рекао је Стефановић.

Вучић је на то додао да је страшна негативна кампања вођена против Астра Зенеке, а да јучерашњи подаци из Велике Британије где није забележен ни један смртни случај,а имају десет пута више становника од нас, говоре у прилог овој вакцини.

Имунизацију у касарни “Дедиње” спроводе три тима лекара, а прву дозу вакцине против вируса корона данас ће примити око 160 припадника гарнизона и њихових чланова породице.

Они ће бити вакцинисани цепивом кинеског произвођача “Синофарм”.

Поред министра Небојша Стефановић пункт обилазе и министар здравља Златибор Лончар и начелник Генералштаба ВС Милан Мојсиловић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here