Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, током обиласка реновиране Основне школе “Момчило Настасијевић” у Горњем Милановцу, да ће бити још много изазова у будућности пред Србијом, али да ће држава само уз подршку грађана успети да одоли свим притисцима.

“Добро сте увек разумели у каквој се ситауцији држава налазила. Пред нама је још много изазова у будућности, имаћемо и нове мигрантске кризе и нове вирусе и имаћемо много мука да сачувамо своју земљу и КиМ у Србији. Биће много проблема, али уз ваше поверење и подршку уверен сам да можемо да одолимо свим притисцима”, поручио је Вучић великој броју окупљених грађана.

Председник је најавио да ће се градити брза саобраћајница која ће спојити центар Горњег Милановца са аутопутем “Милош Велики”, како би грађани имали бољу саобраћајну везу до аутопута. Он је додао да ће у инфраструктуру уложити између 12 и 13 милиона евра у инфраструктуру.

Према његовим речима, новац за изградњу брзе саобраћајнице од центра Горњег Милановца до ауто-пута је спреман, као и новац за изградњу дворца Обреновића у Такову, али да за тај пројекат још треба решити имовинске проблеме.

Вучић је додао и да је преко Канцеларије за управљање јавним улагањима сређено пет јавних објеката у Горњем Милановцу, додајући да ће држава уложити још 11,4 милиона евра за трећу и четврту фазу реконструкције болнице.

Указао је и да је због боље економске ситуације у земљи данас просечна плата у Горњем Милановцу око 50.000 динара, док је 2012. била 34.012 динара.

“Наравно да то није довољно, али ћу се борити да људи имају још већу плату, мада је дупло више него што је било”, рекао је Вучић.

Истиче да државна каса није “ћуп” и да свако ко тражи новац добије лако, јер ако би се тако поступало, наводи Вучић, не би било довољно новца за школе, путеве, болнице.

“Урадићемо још две школе у Горњем Милановцу на исти начин као што смо урадили ову школу”, рекао је Вучић и подсетио да ће држава реализовати програм развоја Србија 2025.

Поновио је да је Србија у јануара имала раст БДП-а од чак 6,5 одсто и додао да није било корона вируса да би наша земља ове године имала најбољи резултат по том питању у својој историји.

“Ако наставимо вредно да радимо, имаћете значајно увећане плате и пензије ове године и оне ће наставити да расту из године у годину, као и животни стандард грађана”, поручио је Вучић додајући да је циљ да се људи врате из иностранства у Србију и да се млади задрже у земљи.

Хвала на огромном поверењу и великој подршци, а ускоро ћу опет доћи неке друге објекте да отварам, додао је Вучић.

Вучића је испред школе дочекао и велики број деце која су желела да се фотографишу заједно са њим.

Деца су храбра и не плаше се корона вируса, приметио је Вучић, који је потом поиграо са децом у новој фискултурној сали и проверио своје умеће баратања лоптом.

Директорка школе Драгана Никитовић рекла је за Танјуг да је иницијатива за адаптацију школе покренута после у поплава које су погодиле Горњи Милановац у јуну 2018.година када је, како каже, оштећена фискултурна сала.

Тада је, навела је Никитовић, Канцеларија за управљање јавним улагањима определила средства да се реконструише сала, али је пројекат проширен на целу школу.

Председник Вучић је истакао да је држава уложила у школу готово 2,5 милиона евра и да сада деца имају неупоредиво боље услове. Додао је да у тој школи има 565 ђака и да има нешто више предшколаца него пре три или четири године, као и да очекује да ту буде још више првака.

“Нама је посао да пружимо добро образовање деци и да родитељи виде будућност и да не напуштају земљу, а оне што су отишли да вратимо у земљу”, рекао је Вучић.

Школу су са председником посетили и министар просвете Младен Шарчевић, директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић…

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here