Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Председник Србије Александар Вучић је у интервјуу за РТС на тераси Председништва рекао да ће Србија брзо да напредује – “брже него што су многи очекивали, а на радост грађана”.

Александар Вучић је рекао да то што је Фајненшел тајмс објавио да је Србија лидер у свету по броју директних страних инвестиција представља велику част и обавезу.

Људи данима и ноћима раде, потребан је огроман труд како бисмо помогли нашем народу, рекао је Вучић.

“То је други пут да добијамо ту оцену. Нисмо највећи на свету, него када се гледа пропорционално по броју становника и територији. У складу с тим остварен је изванредан резултат. Срећан сам због тога”, рекао је Вучић.

Указао је да Србија има више директних страних ивестиција од свих земаља региона заједно.

“Поново ћемо имати одлуке немачких компанија о доласку, борићемо се за нове инвеститоре и тиме обезбедити посао за наше људе, бољи стандард, људи ће бити задовољнији. Постајемо другачија земља, види се сваког дана, кроз путеве пруге и друго”, навео је председник.

Вучић је истакао да нема компаније која после текста Фајненшел тајмса неће погледати какви су услови у Србији.

“Не постоји озбиљна компанија усвету која неће проверити ситуацију у Србију – какви су услови, људи, субвенције, радна снага, да ли је образована, пожртвована и лојална радна снага”, рекао је Вучић и додао да се то директно одражава на животни стандард и смањење броја незапослених.

Председник је навео и да су се пензије, када је постао премијер, исплаћивале 60 одсто из буџета, уместо из пензионог фонда, док је сада тај број испод 30 одсто.

“То показује колико је боља ситуација и колико смо напредовали за пет година и створили бољу ситуацију. Људи могу да буду мирни, живе у периоду стабилности, а и стандард ће бити бољи”, рекао је Вучић.

“Сада се спроводи оно што је деценијама обећавано”

Председник Вучић је рекао да се о отварању ауто-пута, који ће бити отворен у недељу, говорило више од 70 година, али да га нико није направио. Исто је, каже, било и са ауто-путом кроз Грделичку клисуру.

“О Грделичкој клисури сам слушао колико сам стар, па нико није завршио тај пут, а ми јесмо. Причали су и о путу ка Бугарској, о пругама и дивним возовима, а тек сад их градимо. Пун сам ентузијазма и радостан јер можемо себи то да приуштимо”, рекао је председник.

Јуче је, каже, био у Јагодини и видео одушевљење људи који су рекли да иако тај град још нема пројеката, имаће их ускоро. “Ако нам решите питање воде и водовода ми смо спасени”, пренео је Вучић речи Јагодинаца.

“Ми у 21. веку морамо да говоримо о томе да осамдесет одсто насеља нема воду и канализацију, то је без Београда три милијарде евра”, навео је Вучић и додао да је то питање и за језера, како не би канализација ишла у најлепше воде Србије.

Вучић је рекао да ће Србија брзо да напредује – “брже него што су многи очекивали, а на радост грађана”. Уверен је да ће људи по добру памтити ову годину и године које долазе.

“Сваки дан се бавимо Косовом и Метохијом”

Председник Вучић је рекао да се, иако нема преговора са Приштином, сваки дан бави питањем Косова и Метохије.

“Нема преговора, али има различитих притисака, идеја и сваки дан се бавимо Косовом и Метохијом”, рекао је Вучић.

Указао је да се сваки дан обезбеђује роба за север КиМ.

Разговори су благородни

Александар Вучић је рекао да Савез за Србију и “Један од пет милиона” од 2017. причају да неће ићи на изборе и да је то зато што не могу да победе.

Вучић о уклањању ограде

На питање зашто је ограда испред Председништва уклоњена, Вучић је рекао да “лепше изгледа без ограде” и да “више неће моћи да падају преко ограде”.

Рекао је и да су 2011. и 2012. испред Председништва били одржавани 50 пута бројнији протести и да тада нико није прескочио ограду

“Ограду је био поставио Тадић у ширем рејону и никоме није пало на памет да је прескочи. Молили су ме да утичем на људе да не прескачу ограду, ја сам се тада попео на ограду и викао на оне који су покушали да прескоче”, испричао је Вучић.

У суботу ће на вратима бити, каже, постављено пет или шест девојака које ће упозоравати шта је кршење закона.

“Не могу да нам буду ни близу, народ види све ово, знају ко шта ради”, навео је Вучић.

Рекао је и да су разговори благородни где год да се одигравају, али да су га “избегли јер никад нису хтели с њим да разговарају”.

Вучић је истакао да је “веома срећан” што успешно разговарају са члановима СНС-а. Он сам ће, истиче, разговарати са онима који буду прешли цензус.

Говорећи о изборним условима, Вучић је рекао:

“Прво су причали о бирачким списковима, рекао сам ‘ви их пишите‘, никакве комисије, ви напишите свако име и ништа вам неће помоћи, одредите свако правило за бирачко место у складу са законима које сте ви правили или супротним, правила о финансирању странака, скоро све што желите прихватићемо. Не ваља вам ваш закон који сте предложили, нема проблема. По вашем закону радимо”, рекао је Вучић.

Рекао је да ни у једном медију није могла ниједна реч да се каже против Драгана Ђиласа док је био градоначелник. Сада, каже, опозиција има предоминантан утицај у многим медијима.

Истакао је и да му је стало до тога да све странке изађу на изборе, јер ће се тада видети ко има колику подршку.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here