Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Бивши председник Црне Горе Филип Вујановић рекао је да Срби нису ничим угрожени у Црној Гори и да се, како каже, очигледно прави “велика граја око позиције Срба у Црној Гори, која се потпуно нереално приказује”.

Како каже, најбољи модел за помирење у Црној Гори је да српске странке уђу у Владу.

Одговарајући на питање да ли је тачно да је највећи део имовине преписан у власништво СПЦ док је он био на челу Владе, Вујановић је у емисији „Жива истина“ рекао да не зна, преноси РТЦГ.

„Мислим да сви ти уписи који су вршени на темељу неваљане документације правно немају никавог значаја. То што је уписано у катастре, ако није уз ваљан доказ, нема никакве вредности. Ја не знам уопште како су се уписивали, нисам се бавио тиме“.

Говорећи о томе да ли је његова Влада на било који начин охрабриила уписивање, Вујановић је поновио да се извршна власт тиме уопште није бавила и додао да је из медија сазнао да су рађене неке прекњижбе, али не зна на основу чега.

Бивши председник Црне Горе сматра да је важно што постоји мишљење Венецијанске комисије поводом Закона о слободи вероисповести и да је премијер Марковић мудро поступио кад је позвао Митрополију да се укључи у дораду тога закона.

„Несумњиво је да ће сада сви манастири и цркве бити државно власништво и то није измисила Црна Гора“, закључио је Вујановић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here