Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је данас да је ситуација са снабдевањем Срба на северу покрајине основним животним намирницама и даље веома тешка, јер Приштина настоји да на све начине спречи доставу робе из централне Србије.

Ђурић је у изјави за агенцију Танјуг упозорио на то да због тврдоглавог истрајавања Приштине на таксама за робу из централне Србије ситуација у догледно време неће бити нормална.

Приштина и даље настоји да нам отежа ситуацију, али успевамо некако. Приштински полицијски и царински органи и даље веома темељно контролишу све путеве који воде од централне Србије према северу Космета, навео је директор Канцеларије.

Према његовим речима, Србија, уз велике тешкоће, последњих дана успева да грађанима и здравственим и високошколским установама обезбеди одређену количину основних намирница.

Он је упутио апел грађанима на северу Космета да не праве залихе, јер ће Србија, упркос тешкоћама и препрекама које поставља Приштина, наставити да налази начине да нашем становништву доставља прехрамбене производе и лекове и гарантује колико-толико стабилно снабдевање.

Привредници са севера Космета, који добављају робу широке потрошње из централне Србије, прошле недеље су, у договору са власницима продавница, организовали дводневни протест упозорења, реагујући тако на све теже снабдавање тог дела наше јужне покрајине и заплене робе и возила од стране косовске полиције.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here