Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Путници из Србије од поноћи могу да уђу у Црну Гору, одлучило је вечерас црногорско Национално координационо тело за заразне болести (НКТ).

Како је саопштено после седнице, у ту земљу од поноћи ће моћи да уђу путници из САД, Србије, тзв. Косова, Албаније и Северне Македоније уз PCR или ЕЛИСА тест, не старији од 72 сата.

У саопштењу се додаје да се обавеза поседовања теста не односи на децу млађу од пет година.

Услов за улазак грађана из наведених земаља јесте и да у периоду од 15 дана пре уласка у Црну Гору нису боравили у некој од држава из којих није дозвољен улазак у Црну Гору, стоји се у саопштењу.

На седници је донета и одлука да се омогући угоститељским објектима, који имају дозволу, рад до 1.00 иза поноћи, преносе подгоричке Вијести.

“У предлогу Института за јавно здравље (ИЈЗ) наводи се да је ублажавање мера конципирано уважавајући тренутни ниво обољевања од новог корона вируса у Црној Гори и земљама окружења и након консултација с представницима туристичке привреде и удружења хотелијера и угоститеља”, наводе из НКТ.

Монтенегро ерлајнс од 19. августа лети за Београд

Црногорска авиокомпанија Montenegro airlines од 19. августа обнавља авио-линију са Србијом, саопштено је данас из те компаније након што је раније данас објављено да од сутра Црна Горица отвара границе за грађане Србије.

Њихови авиони летеће два пута дневно на линијама из Београда ка Подгорици и Тивту, уз изузетно повољне цене.

“Узимајући у обзир изражене потребе кретања и интересовање потенцијалних путника, а ипак водећи рачуна да смо сви на задатку ублажавања последица пандемије за наше грађане, МА ће обезбедити изузетно повољне цене карата које иду од 109 до 119 евра – са свим таксама и то у расположивости која ће минимум бити две трећине авио-седишта, наводи се у саопштењу.

Додају да овим МА доказује да је допринос обнови кретања и туристичких боравака у Црној Гори приоритетнији задатак од линијског профита, који компанија, могуће, може да оствари на кратак рок.

Напомињу да ће, као и до сада, поштовањем свих протокола заштите Светске здравствене организације прописаних у ваздухопловству, дати континуиран допринос заштити здравља путника и становништва.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here