Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Активности које упућују на предстојеће председничке зборе у САД-у, све су учесталије. Тако је амбасадор Ричард Гренел у посети српско-америчкој заједници, и у координацији са иницијативом “Амерички Срби за Трампа 2020”, учествовао у низу догађаја који пружају подршку председнику Трампу за предстојеће изборе 3. новембра.

Амбасадор Гренел данас је одржао говор на Округлом столу на коме је учествовала и српско-америчка заједница, где се разговарало о значајној улози полиције у америчком друштву, недавним немирима који су захватили поједине градове у Висконсину, и о подршци органима јавног реда и мира.

   „Наше друштво у огромној мери подржава полицију, а предлози да се она наводно укине су потпуно неодговорни.  Српско-америчка заједница која је бројна у Висконсину и може имати одлучујући утицај на изборе у тој савезној држави, забринута је за безбедност у појединим градовима, па би и то негативно утицало на њихово пословање, породице и животе, уколико би демократе успеле у својој намери да укину финсирање полиције“ – нагласио је Ричард Гренел.

Председница и покретач иницијативе Амерички Срби за Трампа 2020, проф. др Олга Раваси каже да су ова питања кључна за нашу заједницу, па су и то разлози наше подршке председнику Трампу.

“Ми смо равноправни грађани ове земље и сматрамо да је питање јавног реда и мира, и безбедности наших породица и места пословања од егзистенцијаног значаја за цело друштво. Велика нам је част и од историјског је значаја да смо заједно у овој кампањи са амбасадором Гренелом, што утврђује наш положај и консолидује сјајну и конструктивну комуникацију и сарадњу коју имамо. Верујемо у победу и наставак сарадње, јер се и председник Трамп и амбасадор Гренел заиста постављају као врхунски пријатељи и партнери. Ми то ценимо и чинимо све што је до нас за ове историјске изборе”, каже Равасијева.

После одржаног  Округлог стола,, представници иницијативе ће присуствовати и на приватној донаторској вечери са амбасадором Гренелом и утицајним републиканцима из Висконсина.

Блиски сарадник председника Трампа Ричард Гренел се данас обратио скупу и у Америчко-српској сали, у организацији Републиканске странке из Милвокија и иницијативе Амерички Срби за Трампа 2020, уз конгресмена Брајана Стејла, великог пријатеља локалне српско-америчке заједнице.

Након званичног обраћања, амбасадор Гренел се приватно састао са проминентним представницима српско-америчке заједнице из Чикага и Милвокија, где је било речи о скоро потписаном споразуму у Белој кући, о имплементацији споразума и плановима за будућност, као и виталним питањима која се тичу Србије, српског народа и српског расејања. На приватном састанку са амбасадором Гренелом су учествовали Бранко Тупањац, Милорад Раваси, Горан Раваси, Душан Ђорђевић, Деско Никитовић, представници Срба за Трампа из Висконсина, Мирослав Јовић, Славиша Рађен и Јелена Раковић, као и представници иницијативе из Илиноиса, Слободан Јокић и Антоније Ковачевић.

„Српска стварност“ / Ј. С. /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here