Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић одржао је конференцију за новинаре на којој је говорио о тек завршеном Светском првенству, као и о спекулацијама о свађама и наследнику селектора Александра Ђорђевића. Даниловић је демантовао све спекулације и рекао да не размишља да напусти место председника КСС-а.

Даниловић је навео да је Савез очекивао више од учешћа наше селекције, и да јесмо доживели неуспех. Ипак, ниједна репрезентација, па ни наша, није претплаћена на медаље.

Рекао је да још није одлучено ко ће бити наредни селектор.

“Причаћемо наредних дана, одлучићемо па ћемо вам рећи. Ја ћу пресећи. Ја сам председник! Не треба сећи преко колена. Неће то бити у року од три месеца, али неће ни у наредних пет дана. Нећемо сигурно чекати последњи тренутак.”

Тврди да би било врло неодговорно да је два дана након Светског првенства говорио о могућим кандидатима. Да људи из Савеза ни са Кокошковом, ни са Обрадовићем нису разговарали о могућем ангажовању, не би то било коректно према Ђорђевићу, али да ће са потенцијалним кандидатима за ту дужност ступити у контакт.

“Дужност нас као КСС је да репрезентативним селекцијама обезбедимо најбоље могуће услове и најбоље тренере да раде са тим момцима и девојкама. Ако мислите да ће неки измишљени наслови посвађати мене, Ђорђевића и Томашевића – ћорак. Пето место не би смело нимало да окрњи Ђорђевићеву тренерску стручност. Нико од нас није претплаћен на медаље. Претходних година су и девојчице и дечаци освајали титуле, дође период када тога нема. Разне ствари утичу на то”, рекао је Даниловић.

O томе да ли ће се Србија кандидовати за квалификациони турнир за ОИ одговорио је:

“Разговарао сам са председником државе и имамо апсолутну финансијску подршку да се кандидујемо за домаћина једног од турнира.”

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here