Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

Наш рвач Зураб Датунашвили освојио је златну медаљу на Светском првенству у Ослу, пошто је савладао белоруског такмичара Kирила Маскевича са убедљивих 9:1.

Још један маестрални наступ српског рвача Зураба Датунашвилија на Светском првенству и још једна медаља за Србију у том спорту.

Датунашвили је у категорији до 87 килограма, савладао белоруског такмичара Kирила Маскевича са убедљивих 9:1.

Зураб је претходно на турниру био бољи од Руса Милада Алирзаева 4:3, Грузијца Лашуа Гобадзеа 2:1 и у полуфиналу Данца Рајбека Бисултанова 5:1.

Србија је тако освојила 100. јубиларну медаљу на Европским првенствима, Светским шампионатима и Олимпијским играма у сениорској конкуренцији.

Датунашвили је потврдио да је у сјајној форми, пошто је након освајања златне медаље на Европском првенству у Варшави и бронзане на Олимпијским играма у Токију, био златан и на Светском првенству.

Наредни шампионат света одржаће се у Београду 2022. године – биће то прилика да наши рвачи пред својом публиком значајно увећају досадашњу колекцију од 100 медаља.

Србија преузела заставу Светске рвачке федерације

Председнику Рвачког савеза Србије Жељку Трајковићу уручена је у Ослу застава Светске рвачке федерације, као наредном домаћину.

Србија се припрема да 2022. године угости најбоље рваче света. На свечаној церемонији у Ослу, где се завршава Светско првенство, нашој земљи је уручена застава.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here