Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Никад не кажем живела Социјалистичка партија Србије, јер без Србије нема Социјалистичке партије, а и без СПС тешко ће бити модерне и праведне Србије, рекао је Дачић на прослави 30 година постојања те партије под слоганом “Ми стојимо постојано”.

Дачић је рекао да је ово изборна година, али да не жели само да прича о томе, јер ако народ до сада није видео “ко брани националне интересе”, онда он то не може да им објасни у кампањи.

“Ако овај народ до сада није видео ко колико вреди, ко штити и ко се бори за очување националних интереса, а ко жели да их распрода, тешко ћемо успети да некога убедимо у предизборној кампањи”, рекао је лидер социјалиста, који је министар спољних послова.

Подсетио је и на речи председника Србије Александра Вучића да долазе тешка времена и да је потребан заједнички фронт којим ћемо брантии Србију и српске интересе.

“Александар Вучић има нашу пуну подршку у тешким временима у којима су могући ултиматуми да би Србија признала Косово и Метохију”, рекао је Дачић и поручио да Вучић треба да зна да га подржава и већина грађана Србије.

Подсетио је и да СПС на изборе излазе са коалиционим партнером Јединственом Србијом.

Он је рекао да стуб СПС има две оријентације – патриотску и социјалне правде и једнакости.

“Међу нама нема издајника, никад их није било, нити ће их бити”, рекао је Дачић.

Поручио је да је важно да функционери СПС чују шта народ мисли, а они који тако не мисле и којима се не свиђа политика коју води, политика очувања националних интереса, који мисле да смо ми “геноцидан народ, немају шта да траже у СПС и могу да иду”.

Рекао је да је веома поносан што су враћена нека традиционална пријатељства из времена Тита и Покрета несврстаних и да је као резултат тога 17 земаља повукло признање.

Он је додао да је једна од тих земаља Антигва и Барбуда, чији је министар Чет Грин говорио на свечаности у Центру “Сава”.

Члановима и симаптизерима странке поручио је да независно од избора буду поносни на традицију и историју социјалистичког покрета, јер припадају огромној породици која мисли добро свом народу и својој држави.

Лопови и издајници никад неће доћи на власт у Србији, рекао је Дачић.

Он каже да гарантује да ни СПС, ни СНС, са којом ће сарадњу наставити након избора, никад неће прихватити ништа противно Србији и српским интересима.

Дачцић је додао да је странка прошла кроз тешка времена кроз која су пролазили и земља и грађани.

Подсетио је и на 5. октобар и на то да су многи мислили да ће СПС нестати, и да је дан касније на састанак Главног одбора дошло само њих 12 који су очували странку.

Функционерима странке је поручио да морају да знају да нису већи од партије, да су ту због СПС која ће остати и после њих.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here