Mesto za reklamu

20.02.2019.

Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић прецизирао је данас да је разграничење једна од идеја за решавање косовског питања, да председник Србије и влада воде државну политику, а да ће се о договору с Приштином, ако до њега дође, свакако коначно изјаснити највиши државни органи и грађани Србије.

То је у суштини одговор министра Дачића на новинарска питања поводом његове јучерашње изјаве да је разграничење званичан предлог Србије, мада је том приликом напоменуо да има још идеја око којих може бити постигнут компромис.

На питање ко је донео одлуку да је разграничење званичан предлог, пошто скупштина није одлучивала о томе, Дачић је узвратио питањем:

„Да ли је Зоран Ђинђић излазио пред парламент када је износио такав предлог?“, упитао је Дачић и додао да је он ту идеју и „преписао од Ђинђића“.

Истакао је да не признаје никоме да се више од њега бори за Косово и Метохију и додао да би они који данас и јуче њега називају издајником, јер је рекао да је једна од идеја разграничење, требало да буду довољно храбри и да Ђинђића назову тако, јер је он први то споменуо након Добрице Ћосића.

Дачић је казао и да је председник Србије Александар Вучић пре годину дана изнео као једну од идеја и разграничење и истакао да то није урађено кришом, већ да је о томе говорио јавно и у медијима.

„Пре годину дана смо изнели ту идеју и рекли да смо отворени и за друге предлоге, али до данас нисмо чули ниједан предлог. Та тема није ни започета у преговорима са Приштином. Јуче и данас Јеремић, Ђилас, Санда Рашковић Ивић, Двери и неки аналитичари мене називају издајником, а за њихово време, у време Коштунице и Тадића добили смо проглашење независности Косова и границе на јарињу и Брњаку“, навео је Дачић, пренео је Танјуг.

Истакао је да власт у време Коштунице и Тадића није ништа урадила по питању Косова и Метохије и додао да је Слободан Милошевић ратовао за јужну српску покрајину, борио се за њу, јер није прихватао независност, већ је нудио аутономију, као и да је оставио Резолуцију 1244.

„Српска стварност“ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here