Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да је његова посета Парагвају била од изузетног значаја за билатералне односе две земље и поновио да Асунсион остаје при ставу да неће признати једнострано проглашену независност Косова, иако је под великим притиском да то учини.

Ивица Дачић је рекао да је посета Парагвају била је од изузетног значаја будући да је реч о првој посети у историји наших билатералних односа.

Парагвај је земља која није признала једнострано проглашену независност Косова, али су под великим притиском, те су на последњој конференцији гласали за пријем Кососва у Интерпол. Зато је било неопходно да ресетујемо наше односе”, казао је Дачић и додао да је имао изузетне разговоре с председником и министром спољних послова Парагваја.

Како је рекао, у Министарству спољних послова су јасно поручили да су врата Парагваја за једнострано проглашену независност Косова и приштинско руководство затворена, као и да неће мењати своју позицију.

“Наш циљ је да градимо пријатељске односе, не само због Косова већ да унапредимо наше односе у свим сегментима”, истакао је Дачић.

Најавио је да ће до краја године Србију посетити министар спољних послова, као и да је за следећу годину планирана посета председника Парагваја.

Дачић је навео да је с Парагвајем потписан Споразум о укидању виза на дипломатске, службене и специјалне пасоше.

„Српска стварност“ / МСП /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here