Mesto za reklamu

01.09.2019.

Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је да та странка неће променити одлуку о бојкоту избора, а да формирање предизборне прелазне, техничке владе, коју су изнели као идеју, тренутно уопште није актуелно, јер власт не жели да испуни ниједан захтев опозиције и стручног тима протеста.

Обрадовић каже, како је саопштено, да Двери сада помињу тему прелазне владе како би унапред сигнализирали да, ако дође до покушаја власти да у последњи час понуди неке уступке пред изборе, Двери на то неће пристати.

Да би уопште дошло до нових избора, сматра Обрадовић, мора најпре доћи до споразума власти и опозиције о слободи медија и фер и поштених изборима, а да бисмо имали гаранције за спровођење једног таквог споразума мора бити формирана управо прелазна, техничка влада са ко-министрима из редова опозиције који би контролисали тај процес.

Обрадовић је истакао и да идеја Двери о прелазној, техничкој влади нема никакве везе са предлогом ЛДП-а, чији је лидер Чедомир Јовановић рекао да власт и опозиција морају да покажу озбиљност и избегну бојкот избора дела опозиције, а да је један од начина за то формирање прелазне предизборне владе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here