Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић саопштио је данас да ће Србија наставити да се цивилизованим и демократским средствима бори против назадног поимања политике власти у Приштини.

Преносимо Ђурићеву изјаву у целини:

“Председница Владе Србије Ана Брнабић обавестила је читаву светску политичку јавност, па и Едија Раму, о противправним и антицивилизацијским мерама Приштине, и разумљиво је што албанска политичка елита на Косову и Метохији у паници и са страхом и нервозом реагује на праведну дипломатску борбу Србије.

Рамуша Харадинаја је узнемирило то што су све владе света данас суочене са несаломивим аргументима о насилничкој природи режима у Приштини.

Харадинај, који једино и уме да говори језиком насиља, не разуме да његови избацивачки манири и кодекси понашања у цивилизованом свету нису пожељни и да нису део мирнодопског политичког инструментаријума.

Управо зато Харадинај и говори о праву самопроглашеног Косова на увођење трговинских блокада, јер он напросто не разликује право од неправа.

Србија може да на разноврсне драстичне начине одговори на безумље Приштине, али препустиће Харадинају и његовим политичким саборцима да поносно носе титулу највећих европских силеџија, а премијерка Брнабић и сви чланови наше Владе наставиће да се доступним цивилизованим и демократским средствима боре против њиховог назадног поимања политике”, навео је Ђурић.

„Српска стварност“ / владасрбије.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here