Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

У Србији се очекује појачан саобраћај првенствено на путевима који воде ка већим градским центрима, због чега у шпицевима возаче може очекивати успорена вожња. Интезитет саобраћаја осетно ће бити повећан и на осталим фреквентним правцима.

Временске прилике су тренутно повољне што омогућава добру проходност путева и углавном суве коловозе, саопштава АМСС.

Промена времена са могућим обилнијим падавинама, према најавама РХМЗ, возачима током дана може донети тежу и захтевнију вожњу.

Повремено јачи пљускови могу узроковати изненадне кварове на возилу, а често су и разлог већег броја саобраћајних незгода и краћих прекида у саобраћају, због чега ће возачима бити потребно више стрпљења за воланом.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП “Путеви Србије” на наплатним станицама нема задржавања.

Из Управе граничне Полиције јављају да на путничким терминалима наших граничних прелаза нема дужих задржавања од 30 минута.

Теретна возила на излазу на Хоргошу чекају 60 минута, на Батровцима 180 минута, Шиду 60 минута.

Упозорење РХМЗ-а 

Од данас па све до 17. маја у Србији се очекују обилне кише. Штаб за ванредне ситуације већ је у приправности. Може се очекивати пораст нивоа Саве, али да вероватно неће бити проглашена ванредна одбрана од поплава.

Највеће падавине очекују се у западној Србији, па затим у централној Србији.

Када је реч о стању на Дунаву, Стевановић каже да Дунав опада и да може да прихвати све количине воде које се очекују.

Републички хидрометеоролошки завод претходно је поновио упозорење да се од данас до петка очекује велика количина падавина у Србији.

Очекује се да данас и сутра укупна количина падавина у већини места буде од 20 до 40, а у западној Србији, Срему и Бачкој око 60 литара по квадратном метру.

Водостај река је у умереном и већем порасту. Надлежне службе дежурају уз највиши степен приправности.

„Српска стварност“ / АМСС, РХМЗ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here