Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Сарајеву да ће посланици Народне скупштине Републике Српске одлучити да ли ће црногорски председник Мило Ђукановић посетити БиХ.

Након седнице Председништва БиХ, Додик је рекао да је био против тачке о посети Ђукановића, а која је поново предложена, те да ће покренути витални национални интерес, пренео је РТРС.

„Гласао сам поново против те тачке која је предложена. То подразумева да ће, уколико се поштује одлука Народне скупштине Српске и из принципијелних разлога, бити подигнут витални национални интерес и та тачка ће ићи на Народну скупштину која ће одлучити да ли ће Ђукановић доћи у БиХ или не“, рекао је српски члан Председништва.

Образлажући зашто је против те посете, Додик је навео да у Црној Гори већ дуже време постоји значајан ниво нестабилности која привлачи пажњу не само црногорске, већ и регионалне јавности, те да док је такво стање у Црној Гори било каква посета тако високог нивоа би требало да буде пролонгирана.

„Очигледно су друга два члана Председништва хтели да нам пошаљу поруку и, с обзиром на то да је реч о проблемима у вези са позицијом Српске православне цркве, да, понижавајући српски народ, дају сагласност да црногорски председник дође у БиХ као да се ништа не дешава и као да није важно шта се дешава у Црној Гори“, рекао је Додик.

Наставићу да гласам против свега док не оду стране судије

Он је навео да је био и против тачке која се односи на идентификациона документа и потписивање документа које је требало да потпише БиХ са САД, из чисто принципијелних разлога, не давајући легитимитет одлукама. Српски члан Председништва је рекао да ће наставити то да ради и убудуће.

Он је навео да је на седници гласао против да се додели помиловање за лице које се терети за тероризам, те за лице које се доводи у везу са дрогом, али и за донацију Европске комисије од 12 милиона КМ, за Републику Српску, за изградњу коридора.

„Нама не треба ниједна одлука на нивоу БиХ док ово питање у вези са Уставним судом не буде ријешено“, рекао је Додик.

Он је поновио да БиХ за Србе није добро мјесто за живот.

„Републику Српску и Србе мрзе Бошњаци и њихова политичка елита“, рекао је српски члан Председништва.

„Српска стварност“ / RTRS /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here