Mesto za reklamu

25.09.2019.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић износи приватне ставове, те да за наступ у Њујорку, гдје заседа Генерална скупштина Уједињених нација, није добио сагласност друга два члана.

Додик каже да је Комшић једна превара, јер је за хрватског члана Предсједништва изабран гласовима Бошњака.

– Тај идентитет преваре код њих стално постоји. Опет ћу рећи и стојим иза тога, да желим и у овом тренутку да се формира власт у БиХ. То је логично након избора. Али, никаква прича о чланству и кретању ка НАТО, неће се десити – поручио је Додик.

Истакао је да Комшић покушава да то представи као неке своје циљеве.

– Па када БиХ није била у кризи. Она је у кризи од када постоји. Питам, има ли период да се биљежи у БиХ као период просперитета?! Једноставно, ја да сам желио да направим кризу, то сам могао да урадим. Могао сам да блокирам Предсједништво, али нисам. Неко други је рекао да се не може формирати Савјет министара, нисам ја – наводи Додик.

У том смисли, каже, ако би неко желио да употријеби логику, видио би да је, како истиче, Комшић једно политичко недоношче убачено на изборима.

– Комшић је смишљен као подвала Хрватима. Он покушава да се наметне. Да би Предсједништво имало снагу, мора да има сагласност сва три члана. То што Комшић сада износи, то су приватни ставови и непоштовање Предсједништва – поручио је Додик.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here