Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Прошло је време страховања од високих представника и ригидне међународне западне заједнице, поручио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик. Додик је на 54. Кочићевом збору у Стричићима на Мањачи поручио да нико неће зауставити народну интеграцију Републике Српске и Србије, наводи РТРС.

Додик је истакао да је прошло време страховања од високих представника и ригидне међународне западне заједнице, који су хтели да Србе сабију у причу о некаквом једном народу, једном језику и једном писму, против чега се борио и народни трибун Петар Кочић. Нагласио је да Србија и Република Српска без оклевања показују своју сарадњу на најбољи могући начин.

Србија је у последње две године дала Републици Српској бесповратно 32 милиона евра за различите инфраструктурне пројекте широм Српске, подсетио је Додик и захвалио председнику Србије Александру Вучићу за ту помоћ.

Додик је напоменуо да у Републици Српској и у општинама у Федерацији БиХ, које су већински насељене српским становништвом, Србија гради бар по један објекат, што је Вучићева жеља да Србија на тај начин буде присутна и на овим просторима.

“Кочићева схватања актуелна и данас”

Говорећи о обележавању 54. Кочићевог збора, Додик је рекао да су ово дани у којима се Срби окупљају да би обележили основне идеје слободе, што је кључна реч српске историје.

“У потпуности схватам Кочића тек сада када сам отишао у Сарајево ових десет мјесеци и колико је актуелно и данас његово поимање и приказ положаја који се ничим није суштински промијенио осим што су сада неке друге личности на историјској сцени”, рекао је Додик.

Додик је поновио да су Срби давно научили да само где имају своју државу имају и слободу, а ако немају државу онда им се деси Јасеновац или етничко чишћење које се десило у Хрватској и значајном делу Федерације БиХ.

Напоменуо је да су Срби у Хрватској данас изложени малтретирању и дискриминацији, која је систематска и задојена у намери да се и оно мало Срба што их је остало етнички очисти, те указао да се то недавно могло видети и у Книну.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here