Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Министарство културе и информисања Владе Републике Србије саопштило је данас да ће, у сарадњи са Министарством спољних послова и Унеском, 12. и 13. септембра, у Палати Србија, организовати међународни експертски састанак о медијској и информационој писмености.

Ово је први у низу међународних састанака који ће окупити 25 експерата из читавог света у области медија, образовања, комуникационих и информационих технологија.

Они ће годину дана радити на припреми „Београдских смерница за Нацрт глобалних стандарда за курикулумe за медијску и информациону писменост”, (Belgrade Recommendations on a Draft Global Standards for Media and Information Literacy Curricula).

Након тог периода, у оквиру коjeг ће се организовати серија разговора о овој теми у земљама чланицама Унеска широм света, у Београду ће бити одржан финални састанак, на коjeм ће бити представљен ажуриран приручник о медијској писмености.

Овај документ даће велики допринос медијској и информационој писмености свих грађана широм света, и учинити их способним за приступ, критичко промишљање и креирање медијских садржаја на одговоран начин према себи и према другима у савременој офлајн и онлајн дихотомији.

Ове вештине и знања омогућују свим људима да активно учествују у грађанском животу савременог демократског друштва, наводи се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here