Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Проф. др Бранислав Тиодоровић, члан Кризног штаба, рекао је за РТС да се епидемијска ситуација оцењује као несигурна са тенденцијом преласка у неповољну. Тиодоровић наводи да све можемо да урадимо, али ако не прескочимо обухват од 60 до 65 одсто вакцинације, а сада смо мало изнад 50 одсто, нећемо постићи добар ефекат.

Проф. др Бранислав Тиодоровић изјавио је да се знају услови под којима се даје трећа доза вакцине.

“Пре свега то су оне особе које имају пад имунитета, са имунодефицијенцијом. Укључили смо и оне који су изложени својим боравком, у социјалним установама, они који обављају здравствену делатност и сигурно особе које често путују у иностранство”, казао је Тиодоровић.

Напомиње да је све врло добро организовано.

“Иде све преко е-управе. Добија се позив, СМС-ом или имејлом и тачно се има увид. Из тог огромног списка се позивају особе које испуњавају услове. И биће упућени у било који од вакциналних пунктова где могу да бирају вакцину коју ће примити”, рекао је др Тиодоровић.

Тиодоровић наводи да све можемо да урадимо, али ако не прескочимо обухват од 60 до 65 одсто вакцинације, а сада смо мало изнад 50 одсто, нећемо постићи добар ефекат.

“Врло је важно да прими вакцину и радно активно становништво, јер ту немамо постигнуто ни 35 или 36 одсто”, казао је др Тиодоровић.

Напомиње да делити децу на вакцинисану и невакцинисану није у реду.

“Сигурно ћемо морати више пажње да посветимо мерама које се спроводе у школама и да на тај начин обезбедимо да све функционише на регуларан начин. Већ је одавно требало да се уозбиљимо сви заједно и да схватимо да је ово доста озбиљна ситуација. Епидемијска ситуација се оцењује као несигурна са тенденцијом преласка у неповољну. Повећава се број. Имаћемо до краја августа и у септембру у том повећаном броју и вероватно ћемо морати у одређеном периоду да проценимо да ли ћемо пооштравати мере у најкласичнијем смислу”, навео је Тиодоровић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here