Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да постоји тенденција благог пада када је реч о епидемији вируса корона, али напомиње да ће тај вирус још дуго бити присутан.

Због тога, поручио је Тиодоровић, морамо да научимо да живимо са њим, придржавајући се прописаних мера.

Тиодоровић је, после седнице кризног штаба у Нишу, навео да су грађани озбиљније и дисциплинованије прихватили прописане мере него што је то био случај у претходном периоду.

„Налазимо се у ситуацији да је сада преломни тренутак када ћемо, као грађани, као људи који се свесно боре против једне тешке болести, показати солидарност, спремност, дисциплину и одговорност и будемо ли тако наставили, мислим да ћемо се наћи на добром путу да обољење сведемо на спорадичну појаву. То нам је циљ“, истакао је Тиодоровић.

Он је навео да ће вирус још дуго бити присутан и поручио да морамо научити да, придржавајући се прописаних мера, живимо са њим и функционишемо на пољу економије, културе, спорта, школа…

Истакао је да ћемо, уколико то успемо, бити на добром путу да будемо сигурнији и спремнији за све ситуације које су пред нама и додао да је штаб данас потврдио потребу да се те мере морају спроводити до краја.

Тиодоровић је рекао да су грађани навикли да епидемија, као што је то случај код грипа, траје два, три месеца и да је после тога мирније, али да је овде реч о много већем проблему, вирусу који је далеко издржљивији.

„Издржљивији је зато што проналази осетљиве људске организме и једино на тај начин може да преживи и зато је важно да му онемогућимо да пронађе осетљив следећи организам у коме ће се одржати“, додао је Тиодоровић, пренео је Танјуг.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here