Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Државни секретар Министарства здравља Владе Републике Србије Др Мирсад Ђерлек изјавио је данас да је план да у наредних 15 дана у Србији буде милион грађана који су примили обе дозе вакцине против коронавируса.

Ђерлек је у изјави за Телевизију К1 истакао да је циљ да до краја јуна тај број буде два и по милиона, и подсетио на то да нас очекује набавка 1,8 милиона нових доза вакцина.

Државни секретар је нагласио да је у нашој земљи организован добар систем вакцинације и да је дато 2,2 милиона доза, наводећи да је Србија испред Немачке по броју вакцинисаних на милион становника.

Он је указао на то да су епидемијске мере дале резултате у смислу да се није драстично повећао број заражених, иако се ових дана очекује још већи број инфицираних и хоспитализованих.

Ђерлек је упозорио на то да ће врло брзо у ковид болницама бити више од 7.000 људи, уз оцену да је ширење британског соја вируса неминовно, јер се углавном преноси преко младих људи.

Тешко је контролисати ту ситуацију. Да није било вакцинације и да држава није набавила велики број вакцина, било би више од 10.000 новозаражених дневно, навео је државни секретар.

На 2,5 милиона вакцинисаних моћи ћемо лакше да дишемо. Позивам младе људе да се одазову вакцинацији. Не смемо допустити да оволики труд и успех грађана и државе пропадне, поручио је Ђерлек.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here