Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Председник Србије Александар Вучић састао се са председником Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сумом Чакрабартијем.

Сума Чакрабати је Александру Вучићу честитао на успешно спроведеним економским реформама у Србији, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника.

Председник ЕБРД-а је рекао да је Србија економски лидер региона. Истакао је да је стабилна економска ситуација основни покретач нових инвестиција у Србији, што потврђује износ од 3,5 милијарди евра током 2018. године.

Намера ЕБРД-а је да свој портфолио у Србији подигне на милијарду евра.

Председник Вучић сагласио се да је ова година шанса за привлачење нових улагања у Србију и рекао да очекује већу помоћ ЕБРД-а за привлачење инвестиција у приватни сектор, са посебним акцентом на мала и средња предузећа.

Председник ЕБРД-а Чакрабарти је замолио председника Вучића да подржи покретање регионалне сарадње на пољу заштите конкуренције, што је он и прихватио.

Предложено је да се оснује Форум тела за заштиту конкуренције земаља Западног Балкана са седиштем у Београду.

На састанку се говорило о досадашњим инвестицијама ЕБРД-а у Србији, о инфраструктурним и енергетским пројектима. Саговорници су потврдили значај реализације пројекта Винча- постројење за прераду отпада.

Председник Вучић потврдио је учешће на предстојећем састанку лидера Западног Балкана на годишењем скупу ЕБРД-а у Сарајеву у мају месецу, наводи се у саопштењу.

«Српска стварност» / председник.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here