Mesto za reklamu

01. 11. 2021.

Влада Републике Србије саопштила је данас да је Србија атрактивна дестинација за инвестирање, а сектор real estate нуди бројне могућности за даља улагања и развој, што је шанса за улагаче не само из региона УАЕ, већ из целог света.

Циљ Републике Србије јесте да привлачењем нових инвеститора настави инвестициони циклус, са пре свега високотехнолошким и напредним инвестиционим пројектима, који доносе бржи раст БДП-а и даљи развој наше економије, закључено је на првој инвестиционој конференцији одржаној на павиљону Србије на Еxpo 2020 у Дубаију током трајања тематске недеље „Урбани и рурални развој“.

Велики број компанија и потенцијалних инвеститора присуствовао је данас инвестиционој конференцији „Invest in Serbia: Real Estate“ одржаној на Павиљону Србије нa Еxpo 2020 Дубаи, на којој су презентовани аспекти и прилике за улагања у изградњу комерцијалних real estate пројеката, индустријских и ритејл паркова у нашој земљи.

Поред тога што су пословној публици представљене прилике и трендови у сектору, одржани су и бројни састанци са представницима компанија заинтересованим за улагања.

Идеја конференције и жеља организатора инвестиционог догађаја јесте да управо у току тематске недеље Еxpo „Урбани и рурални развој“ привучемо инвестиционе пројекте који ће обогатити Србију нечим сасвим модерним и у кораку са светским трендовима у  области градње и real estate.

Конференцију је званично отворила министарка трговине, туризма и телекомуникација и генерална комесарка Републике Србије за Еxpo Татјана Матић, која је истакла да верује да ће ова прва инвестициона конференција резултирати новим улагањима у Србију у поменутом сектору и уговарањем многих послова и сарадњи.

Матић је изјавила да је поносна на то што има прилику да отвори прву инвестициону конференцију и што су презентације и састанци српске бизнис делегације привукле пажњу читавог света.

Добри односи на највишем нивоу и партнерска сарадња коју негујемо са Уједињеним Арапским Емиратима, како је нагласила, веома су значајни како за наше привреднике, тако и за инвеститоре, којима се пружа прилика да се додатно увере у то да је Србија права инвестициона дестинација, где су њихова улагања и послови сигурни и добродошли.

Циљ нам је да повећамо привредну сарадњу и проток инвестиција између Србије и УАЕ, али и између Србије и читавог МЕАСА региона, користећи Дубаи и УАЕ као центар сарадње и наставка наших добрих односа, нагласила је министарка.

Она је додала да је уверена у то да ће долазак водећих инвеститора у развоју комерцијалних пројеката, индустријских и ритејл паркова, бити драгоцени за развој наше земље и да ће ова прва инвестициона конференција резултирати новим улагањима у Србију и уговарањем многих послова и сарадњи.

На конференцији је сектор грађевинарства презентовао министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, који је нагласио да је Еxpo изузетна прилика да све што са успехом радимо и градимо у нашем делу света пренесемо даље и да, кроз заједничке инвестиције, будемо као земља још успешнији.

Развојна агенција Србије (РАС), која је уз Оперативни тим за реализацију наступа Србије на Еxpo Дубаи 2020 организатор инвестиционих конференција на српском павиљону, публици је представила шта то Србију чини лидером у региону, па и шире, када је реч о директним улагањима и који су то фактори због којих све више улагача из целог света бира баш Србију за своје будуће пројекте.

Посебно је истакнут сегмент изградње и адаптације бањских капацитета који представљају простор како за директно улагање у real estate сегмент, тако и за подстицање туризма, будући да бање у Србији постају једне од најпосећенијих локација међу туристима.

Саветница за односе са јавношћу у РАС-у Драгана Крунић истакла је да су више него задовољни одзивом компанија и потенцијалних инвеститора за данашњу инвест-конференцију и да се надају и брзој реализацији и конкретним резултатима са данашњих сусрета.

Као тренутно најпосећеније глобално дешавање, Еxpo је право место да наставимо узлазну путању привлачења и имплементације инвестиционих пројеката, који ће омогућити даљи и бржи раст наше економије и трансфер знања и софистицираних технологија које представљају будућност, навела је Крунић.

Она је додала да је ово прва од пет планираних инвестиционих конференција Србије на Еxpo у Дубаију и да је замишљено да свака наредна конференција буде посвећена одређеном сектору који карактеришу велики потенцијали за реализацију нових инвестиција.

Већ сада можемо најавити наредну инвестициону конференцију, која нас очекује 13. децембра. Тада ћемо промовисати инвестиционе потенцијале у сектору аутомобилске и хемијске индустрије, док ће преостале конференције у месецима пред нама имати фокус на темама прехрамбене и пољопривредне индустрије, развоја бања и спа капацитета, ИЦТ технологија и воде и обновљивих извора енергије, закључила је Крунић.

На данашњем инвестиционом догађају, мимо инвестиционих потенцијала градова и бања, презентовани су и неки од доказаних успеха међународних инвеститора у области некретнина и трендови кретања на тржишту некретнина Србије.

Ово је први пут да се Србија у оквиру свог наступа на изложби Еxpo представља и кроз бизнис и инвестициону компоненту, организујући мноштво пословних сусрета, посета, инвестиционих конференција, форума и других бизнис догађаја, за чију су реализацију задужени Привредна комора Србије, Развојна агенција Србије и Оперативни тим за реализацију наступа Србије на Еxpo 2020 Дубаи.

То говори да Србија на најбољи начин користи своје присуство и јединствени национални павиљон на површини 2.000 квадратних метара на светској манифестацији Еxpo 2020 у Дубаију, презентујући свету на један технолошки напредан и целовит начин јединствену и модерну слику Србије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here