Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Последња мерења показују да се само у односу на тестиране број новозаражених повећао на 3.912 људи. Стврани број је знатно већи. У бролницама је сада 346 пацијената којима је била потребна лекарска нега. Број најтежих пацијената се и даље повећава и сада је 18 особа на апаратима за кисеоник за вештачко дисање. Преминуло је за 24 сата још 5 људи и тај раст свих показатеља очекује се да ће бити још већи.

Озбиљни епидемиолози већ подуже су указивали да ће се вирус који је и даље био са нама, да ће у новим сојевима постати опаснији. Сада је и код нас доминантан омикрон вирус за који су многи наши лекари тврдили да је безазлен и да је малтене слабији од грипа. Нажалост, већ одавно је доказано да се и од омикрона умире и да и он оставља тешке последице. Истина мање је опасан од претходног вируса делте и његових сојева.

Нажалост, створена је атмосфера да је вирус већ одавно прошао и људи су се опустили и готово нико и не носи маске посебно на великим манифестацијама на којима се људи тискају и у затвореном и на отвореном простору, где је гужва као у возилима градског саобраћаја, где је и највеће преношење вируса.

Озбиљни епидемиолози већ дуго указују на опасност таквог понашања и најављивали су повећање броја заражених и умрлих и да ће многима вирус донети тешке последице. Отуда моле и преклињу да се људи дозове памети и да користе мере заштите, посебно у затвореним просторима, али и на отвореном простору, свуда где се не може успоставити дистанца од 2 метра. Чувајте се!

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here