Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у последња 24 часа регистровано 587 особа које су биле позитивне на коронавирус, од тестираних 6.072.

У последња 24 часа, од последица вируса преминула је једна особа, тако да је укупан број преминулих 16.120, а проценат смртности је 0,80 одсто. У саопштењу се наводи да је 97 пацијента на болничком лечењу, oд чега сe шест налази на респираторима.

Епидемиолошка ситуација је постала забрињавајуће тешка, оцењују наши водћи епидемиолози. Иако је значајно смањен број тестираних, број новооболелих је већи од последњег мерења. О тежини ситуације најбоље говори проценат заражености, који је скоро 10%, тачније 9,66%. Толерантан проценат је испод 1% заражених.  Озбиљни епидемиолози указују да је тако велики проценат заражености црвени сигнал за хитно предузимање акција заустављања ширења вируса, јер ускоро можемо очекивати и нови сој вируса  који је већ узбуркао духове у неким  оближњим земљама. Епидемиолози отуда апелују да народ самоиницијативно почне да носи маске и да примењује и друге мере заштите. Поручују: ЧУВАЈТЕ СЕ! Вирус је са нама, не дозволите да се заразите, јер ћете тиме заштитити себе, ближње и друге:

Од почетка пандемије тестиране су 9.865.883 особе, од којих су 2.025.042 биле позитивне на коронавирус, а преминуло је 16.120 наших људи – пише у официјелном извештају Министарства здравља..

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here