Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Последње мерење створило је привид да се епидемиолошка ситуација поправља, а стварност је нажалост другачија. Број тестираних је смањен па је број новозаражених само незнатно увећан. Озбиљни епидемиолози кажу да је и јуче био већи него што је приказан и данашња мерења ће сигурно то потврдити.  Шта више и данас и наредних дана биће сигурно, на реалнијем узорку, већи и број новозаражених и умрлих и у болесничким креветима и на респираторима. И актуелни доминантни вирус напада све структуре становништва и старе и младе, а све је више и деце.

Проценат заражености је чак на последњем мерењу потврдио да стање више него забрињавајуће и да је достигао 43,65%, а само 1% је дозвољена толеранција,   

Подсећамо и на поруку озбиљних епидемиолога да је за овакву ситуацију примерено коришћење маски и у затвореном и на отвореном простору, где није могуће успоставити дистанцу од 2 метра, као и других мера заштите од опасног вируса од кога се све чешће и умире. Само у овом месецу већ је преминуло око 90 људи, а јул још траје и више је него сигурно да ће знатно премашити бројку од 100. Епидемиолог Др Предраг Кон, члан Кризног штаба, који иначе тешка срца износи ишчекивања, изјавио је да ће болнице ускоро бити многo пуније од ковид вируса и да ће  већ за дсетак дана у болничким креветима, уз нужну медицинску негу бити преко 1.000 људи. Зар све то није довољно упозорење да је ситуација више него озбиљна. 

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here