Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је телефоном са својим колегом, министром иностраних послова Руске Федерације Сергејом Лавровом. Министри су се сагласили да се због ситуације изазване епидемијом Ковида-19 одложи посета Сергеја Лаврова Србији, планирана за 25. и 26. март 2020. године.

У телефонском разовору двојице миистара договорено је да Сергеј Лавров посети Србију после завршетка ванредног стања које је јуче уведено, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Министар Дачић информисао је свог колегу о мерама које Република Србија предузима за сузбијање последица пандемије коронавируса и заштите свог становништва.

Замолио је министра Лаврова за помоћ у набавци додатне медицинске опреме која би била неопходна у случају наглог пораста броја оболелих.

Министар Лавров је обећао да ће Русија, као и увек, помоћи Србији, пожелевши братском српском народу и његовом руководству да што брже победе ову опаку болест.

Министри су се договорили да остану у комуникацији ради размене искуства, међусобне помоћи и подршке на превазилажењу овог изазова са којим се суочавају не само наше земље већ и читав свет.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here