Mesto za reklamu
  1. 02.2019.

Решење за односе Београда и Приштине мора да буде одрживо, засновано на узајамној сагласности, у складу са међународним правом и правом ЕУ, поручила је портпаролка ЕУ Маја Коцијанчич реагујући на изјаву Ивице Дачића о разграничењу као званичној понуди Београда.

Маја Коцијанчич је поручила да је у току рад на правнообавезујућем споразуму о свеобухватној нормализацији односа који ће донети трајно решење за сва отворена питања.

“То решење мора да буде одрживо и реално решење, засновано на узајамној сагласности и у складу са међународним правом и правом ЕУ, као и да буде прихватљиво за све државе чланице ЕУ”, нагласила је Коцијанчичева.

Портпаролка ЕУ је саопштила да је свеобухватан правнообавезујући споразум хитан и кључан за напредак Србије и Косова ка ЕУ, као и за стабилност у региону.

“Усредсређени смо на текући посао у оквиру дијалога који ће бити интензивиран чим тарифе буду укинуте”, закључила је Коцијанчичева.

Висока представница Федерика Могерини јуче је изјавила да је спремна да закаже нову рунду дијалога “следећег јутра” након што буду укинуте тарифе, јер је то предуслов за успешне разговоре.

Могеринијева је нагласила да је спремна не само да настави разговоре, већ и да “нас закључа колико је потребно, на дан, један месец, или три месеца” како би се дошло до споразума.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here