Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да је држава због ситуације у вези са коронавирусом донела одлуку о ограничењу цена 36 производа и забрани извоза појединих животних намирница и заштитне опреме.

Љајић је у изјави за Телевизију Прва подсетио на то да грађани могу да пријаве инспекцији уколико продавци не поступају по новим уредбама, за чије су кршење предвиђене казне.

Према његовим речима, пре ванредног стања продавци су легално могли да повећавају цене, иако то није било морално, али сада, у ситуацији ванредног стања, то неће бити могуће.

Он је напоменуо да је тржишна инспекција објавила 25 бројева телефона и имејл адреса у 25 градова на којима грађани могу да пријаве све неправилности, као и посебан број који се односи на цене заштитне опреме, пре свега маски и рукавица.

Потпредседник Владе, одговарајући на питање да ли ће се у ситуацији ванредног стања мењати радно време продавница и супермаркета, објаснио да ће о томе одлучивати локалне самоуправе.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here