Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Шампионат света у боксу, 21. по реду, завршен је вечерас у Београдској Арени финалним борбама и церемонијом доделе медаља.

Бронзану медаљу за Србију, прву после 26 година на великим такмичењима, освојио је млади 23-годишњи Владимир Мирончиков, у категорији до 80 килограма.

После свечане церемоније доделе медаља, где је бронзу добио из руку министра спорта Вање Удовичића, Мирончиков је изашао пред новинаре, а пре обраћања медијима Владимиру је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин уручио заставу Републике Србије и химну Боже правде, док му је селектор Милан Пиперски уручио икону Белог Анђела.

“Поносан сам на медаљу. Хвала Србији, волим Србију. Хвала на љубави коју сваки дан добијам у овој дивној земљи која је и моја земља. Моје срце је овде, борићу се увек за Србију свим срцем. Нећу стати док не освојим злато за Србију”,, рекао је Мирончиков.

Од првог дана откад сам дошао у Србију осетио сам да је ово моја земља, да овде припадам, додао је он.

“Срби су људи дивне душе, топли, пуни љубави, али и храбри и за своју земљу ће дати све од себе. Сваким даном се све више осећам као Србин, част ми је и задовољство и срећа што сам добио прилику да будем део овог племенитог народа, који је братски са мојом родном Русијом.

Ви сте велика спортска нација, не волите да губите, признајете само победе, велики сте борци и хероји, волите истину и за њу се увек борите свим срцем и то ме потпуно одушевило. Показујете осећања отворено, када се веселите ви то радите на најбољи начин, када тугујете исто тако то директно показујете, код вас нема једно мислим друго причам.

Поносни сте и великог срца, душе, а моје срце и душа су сада заједно са вама“, истакао је Мирончиков.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here