Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Обраћањем председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић и закључним разматрању а Александра Влаховића, председника Савеза економиста Србије, завршен је 27.Копаоник бизнис форум који је до сада привукао највећи број учесника. 

На Форуму је било више од 1.300 учесника, око 200 панелиста, било је организовано 28 панела на којима је било интересантних расправа.

“Копаоник бизнис форум годинама уназад покуђава да постави платформу за дијалог различитих учесника у друштвеном и политичком животу и у складу с тим на Форуму су присутни привредници, академичари, људи који долазе из науке, међународних финансијских организација, али и они који креирају економску политику. Сматрамо да само кроз једну аргументовану расправу тих учесника може доћи до квалитетно одрживих решења”, закључује Александар Влаховић, председник Савеза економиста Србије и програмског одбора КБФ.

И овогодишњи Копаоник бизнис форум имао, је регионални карактер.

“Настојаћемо да све више регионализујемо скуп,  и да све више простора дајемо регионалним заједничким темама”, рекао је Влаховић.

Централна тема Форума била је четврта индустријска револуција – изазови будућности.

Теме које су се покретале на Форуму, биле су прилагођене централној, говорило се о образовању које, према речима Влаховића, мора да буде стуб развојне политике наше земље и цитавог региона,  о вештачкој интелигенцији, али и о потреби да се посебна пажња посвети климатским променама.

“Чињеница је да је управо то питање постало нарочито важно последњих неколико година. Потребно је да се један део капиталних инвестиција усмери на ову област јер то може благотворо утицати на повећање раста” , рекао је Влаховић.

Што се Србије тиче, Александар Влаховић истиче да је закључено да постоји макроекономска стабилност, као и да постоји фискални простор за одрзиви раст.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here