Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је данас уговоре о запослењу за 100 најбољих дипломаца медицинских факултета и 250 медицинских сестара и техничара.

Вучић је на свечаности у Палати Србије поручио да је здравство један од четири стуба државе, због чега је посебно важно да има све више младих који желе да мењају Србију и јачају наш здравствени систем.

Он је указао на то да је пре само шест година из Србије одлазило осам пута више лекара, медицинских сестара и техничара него пре годину дана, и та разлика је, чак и ако се каже да је то делом због пандемије, делом због рата у Украјини, свакако огромна, додавши да има и оних који се враћају.

Председник Републике је рекао да то све говори о томе да смо уредили јавне финансије и да имамо више новца, најавивши да ће до краја године бити повећане не више тако мале плате у здравству.

Он је изразио задовољство због раста зарада медицинских сестара и техничара, али и лекара, јер ћемо тако највећи део њих моћи да сачувамо.

Ово је својеврсно признање за ваш труд и рад, које сте заслужили, али и додатна обавеза да увек будете одговорни на сваком месту. Молим вас да будете такви, и посвећени послу, поручио је председник Србије будућим здравственим радницима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here