Mesto za reklamu

15.03.2019.

Мере власти самопроглашеног Косова представљају, „затезање омче“ Србима и систематско истискивање Срба „стварањем неподношљивих услова у духу етничког чишћења“, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

На редовној конференцији за новинаре она је позвала међународне снаге да реализују свој мандат и не дозволе „насиље у односу на косовске Србе“ и оцијенила да међународне снаге нису спријечавале насиље ни раније ни сада.

– Приштински радикали намјерно подривају стабилност и представљају извор конфликта у балканском региону – оцијенила је Захарова.

Она је навела да албанске власти заоштравају контролу на граници објашњавајући то затварањем нелегалних токова робе из Србије, да се погоршава ситуација са снабдијевањем храном.

Поред тога, по њеним ријечима, Приштина је расписла потјерницу за више српских политичара, парламент самопроглашеног Косова је усвојио платформу у ултимативном тону „која обесмишљава даље преговоре Београда и Приштине“ а недавно је покушала да успостави и контролу над комбинатом Трепча.

„Српска стварност“ / РТРС /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here