Mesto za reklamu

28.08.2019.

На адресу председника Србије Александра Вучића још није стигао позив из Пољске да 1. септембра присуствује обележавању 80. годишњице од почетка Другог светског рата, пише „Политика“ позивајући се на сазнања у Председништву.

Како су за овај лист појаснили у Министарству спољних послова, од амбасаде Србије у Варшави добили су информацију да су позиви упућени само чланицама ЕУ, НАТО-а и Источног партнерства.

Ово су за лист потврдили и у амбасади Пољске у Београду.

На питање новинара „Политике“ да ли је позив упућен неким од званичника из Београда и зашто није позван нико из Русије, отправник послова пољске амбасаде Павел Соколовски је одговорио да су „позивнице упућене најближим пољским партнерима из ЕУ, НАТО-а и земљама Источног партнерства“.

Ово ће, оцењује „Политика“, бити други важан догађај на коме Србија неће бити заступљена у складу са својом историјском улогом и статусом силе победнице.

Лист подсећа да је на прослави 100. годишњице потписивања примирја у Првом светском рату, 11. новембра прошле године, Француска председника Србије сместила у неке од споредних редова, док је Хашим Тачи седео тик иза Владимира Путина.

Оштре критике на рачун Пољске стижу из Москве, будући да позивницу за догађај коме ће, како се најављује, присуствовати око 20 светских лидера, није добио ни руски председник Владимир Путин.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here