Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узорци 622 особе од којих je 44 позитивнo и 578 негативнo на нови коронавирус.  За један дан преминуле три особе – саопштено је на Конференцији за медије у Палати Србија.

Према последњим подацима, заражене су још 44 особе, па се укупан број попео на 785. Укупно заражено 785 људи, а од коронавируса у Србији је преминуло 16 особа,

Према јутрошњим подацима (9 часова), хоспитализовано је укупно 540 пацијената, а на респиратору је 62.

До 15 часова, 30. марта 2020.године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 3.084 особа.

Епидемиолог Кон наводи и да је процнат смртности у Србији од коронавируса 2,04 одсто. Међу зараженима је највише оних који су радно-активни.

Имали смо кашњење у резултатима тестова, али очекујемо да се то смањи на ону меру коју захтева овакво тестирање, наводи заменица директора “Батута” Дарија Кисић Тепавчевић.

Особе које имају најблаже симптоме, прво треба да се јаве лекару опште праксе, каже заменица директора Инфективне клинике у Београду Ивана Милошевић.

Епидемиолог Предраг Кон указује и да је у последња два дана опао број позитивних. То не може да буде лоше, али не смемо се заваравати, ово је можда само један кратах предах, додаје Кон.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here