Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Због снега који је непрекидно падао два дана, ванредна ситуација на снази је у Новој Вароши, Лучанима, Рашки, Ивањици, Краљеву, Ариљу и Пожеги. Евакуисано десет особа. Из “Путева Србије” саопштавају да се саобраћај на државним путевима у земљи одвија отежано и aпелују да се без преке потребе не креће на пут.

Помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије Предраг Марић изјавио је данас да је због великих снежних падавина ванредна ситуација тренутно проглашена у пет општина, а да је у угроженим подручјима евакуисано десет особа.

Марић je објаснио да су у питању општине Нова Варош, Лучани, Рашка, Ивањица, Краљево, Ариље и Пожега, где је на снази ванредна ситуација због непроходности путева и тешкоћа у снабдевању електричном енергијом.

Он је поручио да су припадници Сектора за ванредне ситуације и све расположиве службе на терену, где ће бити присутни све док се ситуација не стабилизује.

До сада смо имали 11 интервенција, а десет људи је евакуисано. Такође, пет тешких болесника, као и једна беба која је имала високу температуру на територији Бора, пребачени су у току ноћи до болнице, прецизирао је Марић.

У наредних 48 часова, како је рекао, очекује се смањење падавина, али док се стање у свим угроженим подручјима не стабилизује, припадници Сектора за ванредне ситуације биће на терену.

Из “Путева Србиjе” саопштили су да се саобраћаj на државним путевима у земљи одвиjа отежано и да jе 1.800 путара са свим расположивим машинама и камионима за посипање и чишћење снега, на терену 24 часа.

На основу Извештаја Штаба зимске службе „Путеви Србије“, обавештавају јавност да је стање на путевима у Републици Србији, на дан 11.01.2019.г. следеће:

На најоптерећенијим путним правцима I приоритета/А категорије одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 cm на територији , Београда, Чачка, Ивањице, Колубаре, Косова, Крагујевца, Крушевца, Ниша, Новог Пазара, Панчева, Пожаревца, Пожеге, Ужица, Ваљева, Врања, Зајечара, Зрењанина. Препоручује се опрезна вожња!

На државним путевима II приоритета/Б категорије одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 cm на територији Београда, Чачка, Ивањице, Колубаре, Косова, Крагујевца, Крушевца, Мачве, Ниша, Новог Пазара, Панчева, Пожаревца, Пожеге, Ужица, Ваљева, Врања, Зајечара, Зрењанина. Препоручује се опрезна вожња!

На осталим путним правцима III приоритета/Ц категорије одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 cm на територији Бачке, Београда, Чачка, Ивањице, Колубаре, Косова, Крагујевца, Крушевца, Мачве, Ниша, Новог Пазара, Панчева, Пожаревца, Пожеге, Ужица, Врања, Зајечара, Зрењанина. Препоручује се опрезна вожња!

Републички хидрометеоролошки завод Србије најављује у Банату, Шумадији, Поморављу, на западу и југозападу Србије, као и у појединим деловима Београда у току преподнева слаб снег.

Температура је од 0 степени у Источној Србији, – 1 степен у Београду, – 7 у Куршумлији, а најхладније је на Копаонику – 10 степени Целзијусових, на коме је и висина снежног покривача од 1 метар.

„Српска стварност“ / Путеви Србије, РХМЗ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here