Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Фудбалери Црвене звезде и Копенхагена играли су нерешено на стадиону “Рајко Митић” у Бограду. Први меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона завршен је резултатом 1:1. Реванш се игра следеће седмице у престоници Данске.  

Меч без победника у Београду за нијансу ипак  више одговара гостима, који са предношћу коју нуди гол постигнут на стадиону ривала чекају реванш. Павков је постигао погодак за црвено-беле, док је изједначење Копенхагену донео Винд из пенала.

Црвена звезда није успела да задржи предност коју је великом муком стекла у финишу првог дела утакмице.

Фудбалери два тима играли су са дозом опреза која често нервира навијаче, али прија тренерима. У таквој ситуацији погодак који је постигао Павков, испоставиће повређени фудбалер, након једне благо конфузне ситуације у казненом простору противника, деловао је много вредан. И заиста, у другом делу утакмице Копенхаген јесте нападао са више решености, али није успевао да створи превише тога конкретнијег у завршној трећини терена.

Екипа Владана Милојевића већ је стекла име играјући ову врсту мечева у европским такмичењима (дуел са Ред Бул Салцбургом је екстремни пример ове тенденције), те је деловало да би српски првак још једном могао да стигне до позитивног резултата.

Међутим, скоро симетрично, једна нешто конфузнија ситуација у казненом простору Црвене звезде довела је контакта између Јованчића и Шпанца Пепа Бијела. Једанаестерац који је био последица реализовао је млади Винд.

Црвено-бели ће за седам дана имати тежак задатак на реваншу у Данској, али та ситуација је аналогна оној из прошле сезоне, када је Звезда, у истој фази квалификација, одиграла 1:1 са Спартаком из Трнаве, па је ипак успела да избори пролазак у наредну рунду.

Судијска екипа на утакмици у Београду била је из Португалије, а предводио их је Тијаго Мартинс.

Две екипе играле су на стадиону “Рајко Митић” у следећем саставу:

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Милуновић, Родић, Кањас, Јованчић, Вукановић, Иванић, Марин и Павков;

Копенхаген: Гритебуст, Варела, Папајанопулос, Нелсон, Овиједо, Холсе, Зека, Стеје, Фишер, Винд и Ндоје.

 „Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here