Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Петоминутном звоњавом огласила су се звона Храма Светог Саве на Врачару поводом трагичног пожара који је захватио катедралу Нотр Дам у Паризу, наводи се у саопштењу Телевизије „Храм“.

Поводом великог пожара који је захватио Катедралу Нотр Дам у Паризу, стигла је и порука подршке из Манастира Високи Дечани.

„Након ватрене стихије која је тешко оштетила једну од најстаријих европских катедрала, која је својим звонима објавила победу хришћанске војске на Косову пољу 1389. године, изражавамо дубоку солидарност са свим хришћанима Француске и свим грађанима те земље којима је она вековима била симбол идентитета. Да Бог дâ да се тај предивни храм поново обнови и васкрсне у својој лепоти“, наведено је у поруци.

Пожар у катедрали Нотр Дам избио је у понедељак, 15. априла, услед чега су се срушили кров, торањ и сат катедрале. Велики број слика и реликвија изгубљен је у пожару, а ватра је оштетила и главне оргуље у катедрали, које имају око 8.000 цеви. Међутим, зидови катедрале и већина витража остали су нетакнути.

Звона на свим катедралама у Француској такође су се огласила синоћ у 18.50 часова, тачно 48 сати након што је почео пожар.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here