Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

На данашњи дан пре 17 година непознате особе су из аутоматског оружја пуцале на групу од педесетак српске деце на реци Бистрици у Гораждевцу, и том приликом убиле Ивана Јововића и Панту Дакића, а раниле њих четворо. Премијерка Србије Ана Брнабић данас је изјавила да је Гораждевац један од најстрашнијих и најнижих злочина.

За злочин нико није одговарао. Истрага је затворена пре десет година. Еулекс је тада тврдио да би могли поново да је покрену, ако се појаве нове информације.

Као и претходних година, породице убијених и рањених и остали житељи Гораждевца окупиће се и данас на парастосу у сеоској цркви Пресвете Богородице како би подсетили да се злочин догодио и да није расветљен.

Родитељи убијене деце из године у годину не крију разочарање што починиоци тог злочина још нису изведени пред лице правде, иако су, како тврде, познати.

Родитељи убијених дечака тврде да се зна ко је пуцао на Ивана и Панту и, из године у годину, понављају да су то пренели и Кфору.

Представници међународне заједнице обећали су пре 17 година да ће “преврнути сваки камен да пронађу починиоце”.

Убице међутим и даље слободно ходају, а српске породице у Гораждевцу и даље су завијене у црно. Убијена и рањена деца била су потпуно невина.

Прекидом истраге, из тужилаштва Еулекса су навели да нису успели да идентификују извршиоца или извршиоце, да су све истражне радње исцрпљене и да није до сада пронађен нови простор за истрагу.

Злочин у Гораждевцу се догодио када су контрола и одговорност за безбедност на Косову већ годинама били на међународној заједници.

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је у селу Гораждевац на Косову и Метохији на данашњи дан 2003. године почињен један од најнижих, најпрљавијих, најстрашнијих и најнеразумнијих злочина – пуцано је на децу док су се играла и купала у реци Бистрици.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here