Mesto za reklamu
  1. 03.2019.

У наставку кампање “Будућност Србије” председник Србије Александар Вучић обилази Средњобанатски округ. У Зрењанину је присуствовао постављању камена темељца за фабрику “Шангдонг Линглонг”. Огромну корист од те фабрике имаће цела Србија, истакао је Вучић.

У Зрењанину почиње градња кинеске фабрике “Шангдонг Линглонг”, која ће, према најавама, запослити 1.200 радника, производити 13 милиона гума годишње.

Вучић у Зрењанину

Чен Бо: У почетку Србија није била први избор

Амбасадорка Кине у Србији Чен Бо поручила је да је постављање камена темељца за фабрику гума “Линглонг” у Зрењанину велики дан за тај град који је добио нове прилике за развој, као и за кинеску компанију и укупне српско-кинеске односе.

Бо је на церемонији рекла да Србија није била први избор за водећег кинеског произвођача гума, али да је захваљујући залагањима председника Србије Александра Вучића “Линглонг” одлучио да дође у Зрењанин.

“Осећањем одговорности председника Вучића за подстицање националног развоја свих делова Србије и његовом искреношћу у напорима да привуче стране инвеститоре и потпуном поверењу у кинеске компаније, “Линглонг” је пронашао свој дом у Европи”, нагласила је Бо и истакла да је Зрењанин добио нове прилике за развој.

Оценила је да се под руководством председника Кине и Србије, ослањајући се на иницијативу “Појас и пут”, односи две земље убрзано развијају и да практична сарадња у свим областима стално напредује.

Настављајући кампању “Будућност Србије” у Средњобанатском округу, председник Србије Александра Вучић изјавио је на свечаности постављања камена темељца за фабрику гума “Шандонг Линглонг” у Зрењанину да је то највећа инвестиција у Војводини, вредна више од 800 милиона евра и да ће огромну корист од те фабрике имати цела Србија.

Нагласио је да је довођење “Линглонга” у Србију велики успех и срећа за нашу земљу и да ће погони те фабрике донети огроман напредак.

Напоменуо је да смо до те инвестиције дошли “трновитим путем” и да Србија није била прва на листи избора те кинеске компаније.

“Господин Ванг је био веома тежак човек за преговоре, али борили смо се из дана у дан, желећи да покажемо да је Србија право место за “Линглонг” и да је та компанија прави избор за нас. Без нашег пријатељства са председником Кине Си Ђинпингом, који је наш пријатељ и брат, пошто је спасао 5.000 радних места само у Смедереву, не бисмо могли да направимо контакт са Вангом”, рекао је Вучић.

Вучић је навео да је захваљујући Сију Србија успела да успостави добар контакт са “Линлонгом” и да им предочи да нудимо најбоље услове.

Истакао је да је још тада рекао председнику компаније Вангу Фену да ће Србија “Линглонгу” понудити за бар 10 одсто боље услове од оних које су им понудиле друге земље у региону.

Огромна корист за целу Србију од “Линглонга”

Председник Србије је нагласио да наша земља има сигурно бољу радну снагу, лојалне и вредне људе који знају да се боре за фабрику, као и да ће држава помоћи више него било која у региону.

Свечаност полагања камена темељца

Ванг о томе како их је Вучић “купио” да дођу баш у Србију

Председник компаније “Линглонг” Ванг Фенг изјавио је да је изградња фабрике гума у Зрењанину значајна за глобални развој тог светски познатог произвођача гума и јачање утицаја кинеских производа у свету, као и да ће тај пројекат допринети привредном развоју Србије и даљем развоју односа две земље.

Ванг је на церемонији свечаног постављања камен-темељца за фабрику у Зрењанину рекао да ће “Линглонг” запослити 1.200 радника у Србији и уложити 990 милиона долара и да ће остварити приходе од око 600 милиона долара.

Додао је да је Србија прва земља у Југоисточној Европи са којом је Кина остварила стратешка партнерства, а да је изградња фабрике у Зрењанину други пројекат “Линглонга” у иностранству.

Уговор о уступању грађевинског земљишта у зони “Југоисток” 

“Шангдонг Линглонг” запошљава 13.000 људи широм света и налази се на 20. месту по производњи гума у свету и на 3. месту у Кини.

Компанија има центре за истраживање у Северној Америци, Кини и један у Немачкој, а према најавама, један такав центар добиће и Србија.

“Шангдонг Линглонг” је добитник највећих признања, као што је “Индустријски оскар” у Кини, а 2015. су добили и другу државну награду за технолошке проналаске.

“Линглонг” гуме се продају на више од 30.000 продајних места и фабрика спонзорише око 90 глобалних догађаја.

У Зрењанину је у четвртак потписан уговор о уступању грађевинског земљишта у индустријској зони “Југоисток” кинеском инвеститору, који ће на тој локацији изградити производне погоне површине 500.000 квадратних метара.

Кинеском инвеститору биће пренето више од 96 хектара грађевинског земљишта за потребе градње фабрике.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић навео је да је у плану и изградња ауто-пута пуног профила од Београда до Зрењанина, на захтев инвеститора, и оценио да је то, такође, сјајна вест за Зрењанин, регион и целу Србију.

Фабрика у Зрењанину ће првенствено производити радијалне пнеуматике високих перформанси за путничка возила, камионе и аутобусе, пољопривредне пнеуматике и пнеуматике за коришћење изван трасираних путева.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here