Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Скупштина Србије изабрала је нову Владу са 227 гласова за и пет против. Влада Србије имаће 24 члана – 23 министра, од чега два без портфеља, и премијерку Ану Брнабић. Гласању су присуствовала 232 посланика. 

За Владу се гласало јавним гласањем, а премијерка Ана Брнабић је рекла да „жели да се захвали свим посланицима“. 

„Посебно сам поносна и захвална, јер смо овде у Скупштини данас после много времена чула једну конструктивну расправу. Мислим да ће после много времена грађани Србије бити поносни на своје посланике. Чула сам неке критике да је експозе амбициозан. Хоћу да кажем да ми никада нисмо били неамбициозни, били смо изузетно амбициозни, али не и нереални“, рекла је Брнабићева.

Она је обећала да ће се већ у првих 100 дана рада Владе видети конкретни резултати, које, каже, многи не очекују.

Брнабић је, на крају расправе о новој Влади у парламенту, рекла да ће нова Влада, пошто вечерас добије подршку посланика, већ сутра ујутру у осам сати одржати прву седницу.

Навела је да ће нова Влада, осим што ће бити Влада континуитета, бити и јединствен тим са председником Александром Вучићем, јер је, како је рекла, то донело много доброг земљи и грађанима и у протеклом периоду.

После гласања премијерка и чланови њеног кабинета свечано су положили заклетву чиме почиње да им тече мандат.

Текст заклетве коју је новоизабрана Влада Србије положила гласи:

“Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије”.

После положене заклетве, председница и чланови Владе потписали су текст заклетве и предали га председнику Народне скупштине Републике Србије Ивици Дачићу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here