Mesto za reklamu

01.09. 2019.

Именовање Метјуа Палмера за специјалног изасланика за Западни Балкан показује жељу САД да активније учествују у решавању проблема и показатељ је промене става америчке администрације, оценио је данас шеф дипломатије Србије Ивица Дачић.

“Сви очекују да САД повуку признање, није то тако једноставно за тако велику силу, можда би могло о томе да се разговара да они нису били главни креатори независног Косова”, рекао је Дачић.

Гостујући на ТВ Пинк, он је навео да је ово сигнал да администрација председника Трампа мења приступ начину решавања проблема и жели се компромис који би уважио интересе и српског и албанског народа.

“Да сматрају да је све завршено што би именовали представника”, рекао је Дачић и подсетио да је Палмер већ био задужен за регион и није нов.

На опаску да је Палмеру супруга са ових простора он је приметио да то може да буде и отежавајући фактор јер ће покушавати да буде непристрасан и изнео бојазан да не подлегне стереотипима о погледу на косовску кризу који постоје у Стејт департману.

Како је Дачић најавио у оквиру форума на Бледу који почиње сутра имаће састанак са њим на Палмерову иницијативу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here