Mesto za reklamu

25.03.2019.

У крипти Храма Христовог васкрсења у Подгорици синоћ је одржана централна манифестација поводом обележавања 20 година од НАТО агресије на СР Југославију.

На пошетку је емитован кратки филм у продукцији портала „ИН4С“ под називом „Памтимо” који је окупљене подсјетио на неке од кључних момената НАТО агресије на Југославију.

Један од организатора програма и координатот покрета „Не у рат,не у Нато” Игор Дамјановић казао је да је прије мјесец дана у Москви на првој међународној конференцији „Бесмрног пука” саопштио да ми у Црној Гори имамо двоструку обавезу да обиљежимо годишњицу почетка НАТО бомбардовања.

„Прва је обавеза према славним прецима који су 1941.одбили тројни пакт, а друга не мање важна обавеза је поштовање хероја и војника Војске Југославије који су се супроставили Нато агресији”, казао је Дамјановић.

Он је додао да је агресија НАТО из 1999. По много чему била слична нацистицкој из 1941. године, те да је по употреби бојјних отрва НАТО био гори чак и од нациста.

Проф. Др.Божидар Бојовић рекао је да се злочин најаче војне силе у историји против једне мале државе који је у посрнућу једне цивилизације оставио НАТО, не смије никада ни заборавити и опростити.

„Не смију се опростити јер да нисмо опростили Јасеновце и Јадовна не би данас наше побједе проглашавали злочинима”, казао је Бојовић, додавши да је НАТО 1999. извршио безумни злочин над једном сувереном слободарском државом и њеним недужним  цивилима”.

„Њихова је обавеза као свакога грешника да траже опрост за злочин који су починили и погубне последице које ће тај злоцин имати на здравље људи”, поручио је Бојовић. Он је констатовао да је данашњи НАТО у својој суштини „антируски, антисрпски, антисловенски и антиисламски, те да је то истина коју само кукавице и конвертити не смију да саопште”.

Митрополит Амфилохије подсјетио је на ријечи Светог Петра Цетињског — „У имену Божијем је суд и Правда”,  рекавши и да је Александар Невски рекао нешто готово истовјетно — „Да Бог није у сили него у правди”.

„То је надахњивало кроз вјекове истинске и праве људе и на чему је саграђена сва историја нашег народа“, рекао је митрополит Амфилохије.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here