Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

У свету је од почетка пандемије више од 120 милиона људи заражено коронавирусом, а од последица заразе преминуло је преко 2.660.000. Највише заражених и преминулих има у САД, а велики број заражених свакодневно се бележи и у Бразилу и Индији.

У Хрватску стигла документација за “Спутњик В”, креће провера

Русија је Хрватској послала документацију за вакцину “Спутњик В”, јавља портал Индекс.

Агенција за лекове ће сутра кренути у евалуацију пристигле папирологије, током које би требало да се утврди да ли је цепиво ефикасно и сигурно.

Након евалуације, биће јасно хоће ли Хрватска почети да увози руску вацкину, што је министар здравља Вили Берош више пута помињао као опцију, или ће се чекати одобрење Европске агенције за лекове.

Ирска суспендује употребу “Астра-Зенекине” вакцине

Употреба вакцине коју су произвели компанија “Астра-Зенека” и Универзитет “Оксфорд” привремено је, из предострожности, одложена у Ирској, након најновијих извештаја из Норвешке о стварању крвних угрушака код људи који су је примили, преноси Гардијан.

Здравствене власти су саопштиле да је саветодавна служба надлежна за вакцине у Ирској препоручила привремено одлагање употребе “Астра-Зенекине” вакцине, али су нагласили да нема доказа да је цепиво изазвало стварање крвних угрушака.

Француска планира премештање ковид пацијената из Париза

Француска влада саопштила је да планира да евакуише око 100 пацијената са ковид-19 из одељења за интензивну негу у париском региону током недеље.

Овим трансфером, званичници се надају да ће избећи нови локдаун за отприлике 12 милиона људи у региону главног града, истовремено покушавајући да убрзају вакцинацију.

Kасније ове недеље, два посебно опремљена воза пребациће неколико десетина пацијената у регионе који су мање погођени пандмеијом.

На Филипинима за четири дана дуплиран број новооболелих

На Филипинима је пре четири дана број новоболелих био 2.886 док најновији подаци говоре да се тај број готово дуплирао.

У последња 24 сата у тој земљи је регистровано преко 5.000 нових случајева.

Италијански министар здравља очекује побољшање крајем пролећа

Италија бележи стални раст броја заражених коронавирусом, али због националног програма вакцинације и строжих мере, тај број би требало да почне да се смањује крајем пролећа, изјавио је италијански министар здравља Роберто Сперанца.

Он је за дневни лист Република рекао да примена ригорознијих мера и прогресиван раст броја вакцинисаних даје наду да ће у другој половини пролећа бити боље.

Сперанца је указао на то да предстојеће недеље неће бити нимало лаке.

“Британска варијанта вируса, према најновијем истраживању италијанског здравственог института, чинила је 54 одсто случајева заразе, али се очекује да ће тај проценат сада бити већи”, рекао је Сперанца.

Пијемонт суспендовао серију вакцине “Астра-Зенеке”

Здравствена служба италијанског северног региона Пијемонт саопштила је данас да ће привремено суспендовати серију вакцина компаније “Астра-Зенека”, након што је учитељ из града Бјела умро након вакцинације.

Одлука је донета из предострожности, а регион чека резултате провера које ће утврдити постоји ли веза између смрти учитеља и вакцинације, саопштила је регионална влада, преноси Ројтерс.

У Холандији поново растурене демонстрације противника локдауна

Холандска полиција користила је палице, водене топове и сузавац како би растурила протест против локдауна у центру Хага. Ухапшено неколико особа.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here