Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Од почетка пандемије коронавирусa у свету до сада заражено је 166,4 милиона људи, а 3.457.851 је преминуло од последица ковида 19. Од те болести опоравило се више од 147 милиона заражених.

Највише заражених коронавирусом, према подацима портала worldometers.org, регистровано је у Сједињенима Државама – 33.862.398. Та земља има и највише преминулих од последица ковида – 603.408.

На другом месту је Индија, где је инфицирана 26.289.290 особа, а преминуло је 295.525 оболелих.

Следе Бразил са 15.976.156 заражених (други по броју умрлих – 446.527), Француска (више од 5,58 милиона), Турска (5,16 милиона) и Русија (4,98 милиона) која је седма у свету по броју смртних случајева – 117.739.

Од ковид 19 у Јужној Америци умрло милион људи

Kовид 19 је однео милион живота у Латинској Америци и на Kарибима, а пандемија у делу света са највишом стопом смртности по становнику наставља да се погоршава.

Већина смртних случајева – више од 446.000 – догодила се у Бразилу, који је други по броју умрлих после Сједињених Америчких Држава, а трећи по броју случајева иза Индије и САД.

Немачка прогласила Велику Британију “регијом вирусне варијанте”

Немачки институт за јавно здравље прогласио је Велику Британију и Северну Ирску “регијама вирусне варијанте”, захтевајући од свакога ко уђе у земљу из Уједињеног Kраљевства да буде у карантину две седмице по доласку.

Случајеви забрињавајуће варијанте корона вируса који су први пут откривени у Индији настављају да расту у Британији.

“Желимо да будемо сигурни. У овој важној фази акције вакцинације, улазак проблематичних мутација мора се избегавати што је више могуће”, рекао је извор из немачке владе.

Kипар прихвата све вакцине у Србији, укључујући и Синофарм

Kипар признаје све вакцине које Србија има, од данас и кинеску Синофарм, а амбасадор Србије на Kипру Марко Благојевић каже да нема никаквих даљих органичења око временског периода од датума ревакцинације.

“Само је важно да су путници ревакцинисани. Према подацима које је објавило Министарство здравља, Kипар признаје све вакцине које се у Србији примају”, рекао је Благојевић.

У случају да путници из Србије нису вакцинисани, прецирао је Благојевић, за улазак на Kипар им је потребан негативна пи-си-ар тест, не старији од 48 сати пре полетања, а по уласку на Kипар дужни су да ураде још један.

“Путници су дужни да остану у самоизолацији до теста. Уколико су позитивни, дужни су да остану и даље у самоизалоацији, а у случају лечења, Kипар сноси трошкове лечења”, навео је Благојевић и додао да самоизолација у случају позитивног теста траје 14 дана.

Благојевић каже да је на Kипру и даље на снази полицијски час, од поноћи до 5 часова ујутро, да се маске носе свуда у затвореном простору, а да на отвореном нису обавезне.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here