Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 1.275.214 особа, а забележено је 12.209 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

У земљи су због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 2.963 хоспитализована пацијента. На респираторима се, према јучерашњем пресеку, налази 168 особа.

Према јучерашњем пресеку, за дан је преминуо 31 оболели од ковида, показују подаци са сајта covid19.rs. Вирус је потврђен код још 1.167 особа, од 11.773 тестирана.

Епидемијска ситуација се незнатно побољшава, број новооболелих је релативно мањи, али и даље висок, у болницама је мање од три хиљаде оболелих од ковида 19, а у најтежем стању, на респираторима је 168 пацијената, што је свакако забрињавајуће.

Први контингент најновијих лекова против короне стићи ће у Србију ових дана, изјавила је в. д. директора Републичког фонда за здравствено осигурање Сања Радојевић Шкодрић и нагласила да је то лек који мора бити примењен у првих пет дана болести.

Лекари позивају на вакцинацију и апелују на одговорност сваког од нас како би се повољан епидемијски тренд наставио.

У Пчињском округу 16 новозаражених

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације, на коронавирус тестирано је 298 особа са територије Пчињског округа.

Анализе су показале да је 16 особа заражено коронавирусом. Од тог броја по 3 су из Врања, Сурдулице и Босилеграда, 4 из Владичиног Хана, 2 из Прешева и један из Трговишта.

У ковид болницама Здравственог центра у Врању хоспитализовано је 48 пацијената, са упалом плућа, док је на кисеонику 35 пацијената. На болничко лечење примљена су четири пацијента, а отпуштена три.

У ковид амбуланти АТД у понедељак је обављено 147 прегледа, од чега су 42 прва.

У ковид амбуланти за децу било је 33 прегледа, нема деце позитивне на коронавирус.

У понедељак је у Врању дато 180 доза вакцина, прву је примило 58 грађана, другу 38, трећу 78. Вакцинисано је и 6 држављана Северне Македоније.

Од почетка имунизације у Врању је дато 114.228 доза вакцина.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here