Mesto za reklamu

01.08.2021.

Од почетка пандемије у Србији тестирано је укупно 4.671.408 особа, а потврђено 721.918 случајева заразе коронавирусом. Од ковида 19 преминуло је укупно 7.114 оболелих, показују подаци са сајта covid19.rs. На болничком лечењу налази се 417 пацијената од којих је 11 на респираторима.

У Србији је, према последњем пресеку, коронавирус потврђен код још 298 особа од тестираних 8.249 узорака. Од последица заразе преминуле су две особе.

На болничком лечењу налази се 417 пацијената, од којих је 11 на респираторима.

Последњих неколико дана, расте број новозаражених коронавирусом. Све је више људи на болничком лечењу, а лекари истичу да нас бројеви упозоравају на то да је четврти талас пред нама, и да ће на удару бити невакцинисани, те да је неопходно убрзање вакцинације.

Упозоравају да на то што поново имамо троцифрен број заражених утиче низак степен вакцинације против ковида, а највећи тренутни проблем је мала вакцинисаност међу младима.

Др Снежана Јовановић, директорка лабораторије “Ватрено око” Универзитетског клиничког центра Србије, рекла је за РТС да у Србији и даље доминира британски сој коронавируса, али да има и делта соја.

“Бактерије и вируси не знају за границе. Док смо били затворени, доминирао је онај сој који је био почетни. Након тога људи су кренули да путују, они можда спорије путују од микроорганизама, али смо сигурни да ће након британског и делта сој постати доминантан, брже се шири и другачија је клиничка слика. Углавном су то симптоми прехладе, повишена температура, јавља се као кашаљ, неки немају губитак чула и мириса”, навела је Јовановићева.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here